Stille mobiele airco voor in de slaapkamer

De zomers worden steeds heter een beetje fatsoenlijk kunnen slapen is dan wel erg aangenaam. Vandaar dat we deze site op hebben gezet om de informatie die we opgezocht hebben met iedereen te delen. Een mobiele airco voor in de slaapkamer kan uitkomst bieden voor prima nachtrust. Maar dan moet de mobiele airco wel stil zijn. Welke mobiele airco kun je dan het beste kiezen? Als eerste willen we benadrukken dat een mobiele airco altijd geluid zal maken! Een echt stille airco is er op de dag van vandaag nog niet. Het geluid komt van de processor en maakt het bekende zoemende geluid. Het is te vergelijken met een koelkast. De ventilator kan wel erg stil zijn. We hebben vijf mobiele airco’s uitgekozen welke een goede uitkomst bieden voor in de slaapkamer. We hebben rekening gehouden met verschillende factoren en technieken maar natuurlijk ook de hoeveelheid geluid, uitgedrukt in decibel.

Stille stand en Slaap modus

Mobiele airco’s hebben vaak verschillende modi. Zoals een slaapstand of “stille” modus. Deze modi onderdrukken het geluid zoveel mogelijk ten aanzien van de normale stand.

Gebruikersbeoordelingen

De mobiele airco’s voor in de slaapkamer worden beoordeeld door verschillende platforms. We hebben gebruikerservaringen met elkaar vergeleken met hierbij de geluidstest(en) van de fabrikant. Door deze beoordelingen te combineren hebben we daar onderstaande keuze op gemaakt.

Certificering geluidsemissie

Hierbij hebben we gekeken naar de zogenaamde ISO 3745:2012 certificering. Dit is een officiële testmethode welke kijkt naar het geluidsniveau. De mobiele airco wordt dan getest in een echovrije ruimte op maximale geluidsemissie.

De'Longhi Pinguino PAC AN112

Aspen Extra

TROTEC Mobiele airco PAC 2010 E

De'Longhi Pinguino PAC EX100

Whirlpool PACW212HP

 • Geluid: 62dB

 • Koelvermogen: 11.000 BTU

 • Capaciteit: 25m²- 40m²

 • Energielabel: A+

 • Geluid: 62dB

 • Koelvermogen: 12.000 BTU

 • Capaciteit: 27m²- 44m²

 • Energielabel: A

 • Geluid: 63dB

 • Koelvermogen: 7.300 BTU

 • Capaciteit: 16m² - 26m²

 • Energielaabel: A

 • Geluid: 64dB

 • Koelvermogen: 10.000 BTU

 • Capaciteit: 23m² - 36m²

 • Energielabel: A+

 • Geluid: 64dB

 • Koelvermogen: 12.000 BTU

 • Capaciteit: 27m²- 44m²

 • Energielabel: A

1. De’Longhi Pinguino PAC AN112

De De’Longhi Pinquino PAC AN112  heeft een innovatieve technologie “Real feel” genaamd.  Hiermee bereikt deze mobiele airco een optimaal comfort en behoudt door de automatische verlaging van de temperatuur in combinatie met controle op de vochtigheid. De De’Longhi Pinquino PAC AN112 maakt gebruik van een natuurlijk en onschadelijk gas, R290 propaangas. Dit levert geen bijdrage aan het broeikaseffect. De Pinguino PAC AN112 heeft een laag energieverbruik en heeft een energieklasse A+. Daarnaast een mooi koelvermogen van 11000 BTU, goed voor zeker 37m2. Het geluidsniveau van deze mobiele airco is 62 decibel. Deze mobiele airco wordt goed beoordeeld door gebruikers.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Amazon

2. Aspen Extra

De Aspen Xtra mobiele airco is een energiezuinig mobiele airco. Deze mobiele airco van Aspen heeft een koelcapaciteit van 3,5kW. Hiermee kan men ruimtes tot maximaal 40m² koelen. Naast het koelen kan deze mobiele airco ook nog ontvochtigen en ventileren. De Aspen Extra is is zeer compact en heeft een stijlvol design .Met de verstelbare uitblaas opening voor koude en warme lucht regelt men de luchtstroom naar eigen wens.

Bekijk op Bol.com

3. TROTEC Mobiele airco PAC 2010 E

De TROTEC PAC 2010 E is super compact gebouwd. Met een maximale koelcapaciteit van 2,1 KW tempereerd de PAC 2010 E ruimtes van circa 65 m³ aangenaam koel. Naast de koelfunctie van de PAC 2010 E beschikt het apparaat ook over een ventilatie en ontvochtiging functie.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Amazon

4. De’Longhi Pinguino PAC EX100

De’Longhi Pinguino PAC EX100 is naast een hoog koelvermogen ook nog eens de zuinigste mobiele airco. En het best getest door Stiftung Warung, de Duitse consumentenbond. Op de laagste stand maakt deze airco een geluid van maar 49 decibel.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

5. Whirlpool PACW212HP

De Whirlpool PACW212HP mobiele airconditioner is geruisloos dankzij de Stilte Modus, die het geluidsniveau tot wel 70% verlaagd. Dit wordt mogelijk gemaakt door het langzaam laten draaien van de verdamper en ventilator (Gebaseerd op geluidsvermindering van 5 dB(A) ten opzichte van de maximale snelheid van de verdamper en de ventilator. Meting interne laboratoria volgens EN 12102).  Dankzij het nieuwe R290 gas wordt de CO²-emissie geminimaliseerd, waardoor de airconditioner weinig impact heeft op het milieu.Deze airconditioner heeft een koelvermogen van 12000 BTU, en is daarom geschikt voor ruimtes van 20 tot 30 m².Het moderne, compacte design maakt de aircondioner gemakkelijk vervoerbaar, mede dankzij de wielen.Het HEPA Filter kan tot 99,9% van de stofdeeltjes groter dan 0,3 ?m verwijderen, wat de grootte is van de meeste allergene deeltjes.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Amazon