Mobiele airco installeren

Mobiele airco gekocht? Dan is het van belang om deze op de correcte manier te installeren. Op deze pagina beschrijven we hoe je het beste te werk kunt gaan. Zo kun je optimaal genieten van je verfrissende mobiele airco. Begin eerst met de handleiding van je gekochte airco, hier staan vaak instructies hoe je de mobiele airco moet installeren. Vaak is hier een stappenplan te vinden, waarin je stap voor stapt leest hoe je jouw apparaat moet aansluiten en installeren. Ook handig om meteen de functies door te nemen, zo kun  je optimaal gebruik maken van je product en weet je wat de mogelijkheden zijn. Vergeet ook niet om verpakkingsmateriaal weg te halen.

Plaats van de mobiele airco

Bepaal de plaats waar je de mobiele airco gaat zetten in een ruimte. Hou rekening met de lengte van de afvoerslang en de lengte van de voedingskabel. De mobiele airco gaat waarschijnlijk bij een raam of deur geplaatst worden. Dit omdat de afvoerslang naar buiten moet om warme lucht af te kunnen voeren. Zorg ervoor dat de afvoerslang zo recht mogelijk is en wring deze niet in rare bochten. Warmte wordt zo optimaal en snel afgevoerd. Vergeet het raamafdichtingskit niet. Een raam of deur afdichting zorgt ervoor dat warme lucht niet de kamer in kan komen die je wilt koelen. Met een afdichtingset sluit je als het ware de opening voor de afvoerslang af. Door een airlock voorkom je dat de mobiele airco dubbel moet werken en dat scheelt weer in de portemonnee.

Laat de mobiele airco rusten

Laat de mobiele airco na installeren enige tijd rusten. En hou het apparaat rechtop. In een mobiele airco zit namelijk koelmiddel wat op de juiste plaats moet blijven. En na veel bewegingen weer tot “rust” moet komen. Vergelijk het een beetje als koelkast. Bij een koelkast wordt het ook aangeraden om zo te handelen. Het is raadzaam om de mobiele airco 1 dag te laten rusten.

Ruimte

Kijk eens naar de ruimte die gekoeld moet worden en waar de mobiele airco in staat. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk zonlicht naar binnen kan komen, sluit je gordijnen. Probeer zelf de ruimte al koel te houden. Zet apparaten die je gebruikt uit, elk apparaat geeft warmte af.

Waterbak mobiele airco vullen

Bij sommige mobiele airco’s is er een waterbak aanwezig. Hierdoor kan de airco nog beter zijn werk doen. Niet iedere mobiele airco heeft een waterbak en deze stap is dus optioneel. Raadpleeg je handleiding om te kijken of dit bij jou van toepassing is.

Start de mobiele airco

Na bovenstaande stappen is het tijd om te genieten van je mobiele airco. Je bent dus alweer 1 dag verder. Kijk nog even in de gebruiksaanwijzing of er iets staat over de eerste keer gebruik maken van je apparaat. Zet de mobiele airco aan en laat hem zijn werk doen. Je kamer wordt heerlijk koel!

Lees hier meer tips over het optimaal koelen met een mobiele airco