De beste energiezuinige mobiele airco

In de huidige tijd is het erg fijn als een mobiele airco energiezuinig is. Om op die manier het milieu te ontzien maar natuurlijk ook de portomonee. Welke mobiele airco’s zijn energiezuinig?  Verschillende factoren zijn hierbij van belang. Zoals het koelvermogen (BTU), het verbruik, en het meegegeven energielabel vanuit de fabrikant.

Hoe duur is een mobiele airco in verbruik?

Een mobiele airco kost stroom, maar deze gebruik je niet alle dagen van het jaar. Het verbruik van een mobiele airco is daarnaast afhankelijk van verschillende factoren. Welk energielabel heeft de mobiele airco? De ruimte die gekoeld moet worden is ook een bepalende factor. Hoe groot is de ruimte bijvoorbeeld? Hoe zit het met isolatie van de ruimte? Om het verbruik te berekenen moet men kijken naar het vermogen van de mobiele airco in kwestie. Het gemiddelde verbruik van mobiele airco’s is 1 tot 2.5 kilowatt per uur. Dit gaat om het koelvermogen en niet het verbruik. Ook draait een mobiele airco niet altijd op “volle toeren”.

Het zomerseizoen telt zo’n 40 dagen. Als men ervan uit gaat dat de airco 40 dagen draait zo’n 8 uur per dag met een vermogen van 1,5 kilowatt per uur is het uiteindelijke verbruik circa 480 kilowattuur. Gemiddeld kost een kilowattuur rond de 22 eurocent. Wat zou betekenen dat je uitkomt op een totaalprijs van €105,60. Maar let wel dat een situatie in werkelijkheid anders kan zijn. De zomers worden steeds warmer, de ruimtes kunnen verschillen en zo ook de energietarieven. Daarom raden wij aan het bedrag van €105,60 met drie te vermenigvuldigen. Zo heb je een vrij realistisch beeld en zou je uitkomen van het totaalverbruik. De kosten uit bovenstaande situatie zou dan uitkomen op €316,80. Voor dit bedrag kan men meerdere ruimtes aangenaam koel maken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden hebben wij een selectie gemaakt van energiezuinige mobiele airco’s die zeker de overweging waard zijn.

Top 3 best energiezuinige mobiele airco van 2021

DeLonghi PAC EL112 CST 63 dB 950 W Zwart

TROTEC PAC 3000 X A+

De'Longhi Pinguino PAC EX100

 • Energielabel: A+++

 • Koelvermogen: 11.000 BTU

 • Capaciteit: 25m² - 40m²

 • Geluid: 63dB

 • Energielabel: A+

 • Koelvermogen: 10.000 BTU

 • Capaciteit: 23m² - 36m²

 • Geluid: 62dB

 • Energielabel: A+

 • Koelvermogen: 10.000 BTU

 • Capaciteit: 23m² - 36m²

 • Geluid: 64dB

DeLonghi PAC EL112 CST 63 dB 950 W Zwart

Een zeer energiezuinige mobiele airco. DeLonghi PAC EL112 CST is wat ons betreft de terechte winnaar met een zeer goed energielabel, A+++. Deze mobiele airco is daarnaast geschikt voor grotere ruimtes. De capaciteit van deze mobiele airco is 25m² bij hoge warmtelast en 40m² bij lage warmtelast en heeft een BTU van 11.000. De DeLonghi PAC EL112 CST maakt gebruik van het volledig natuurlijk en onschadelijk gas R290 propaangas en ontziet daarmee ook het milieu. Ook is er een biosilverair filtersysteem ingebouwd. Deze mobiele airco heeft een LED display en is te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening. Is relatief stil, met zo’n 63 decibel. Deze mobiele airco heeft naast de airco functie een ventilator functie.

Bekijk op Bol.com

TROTEC PAC 3000 X A+

De TROTEC PAC 3000 X heeft krachtig vermogen, veel comfort en is energie efficiënt! Dankzij de combinatie van de nieuwste technologie en een verrassend laag energieverbruik. Dat levert een energiebesparing van ongeveer 20 % op. En dat met een hoog koelvermogen. Het apparaat heeft een BTU van 10.000 en kan ruimtes met een hoge warmtelast van 23m² koelen en tot 36m² bij een lage warmtelast. Deze mobiele airco heeft verschillende functies, naast koelen kan men kiezen voor ontvochtigen en ventileren. De 3 modi: airconditioning, ventilatie en luchtontvochtiging kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt waardoor de PAC 3000 X A+ het hele jaar door inzetbaar is.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Amazon

De’Longhi Pinguino PAC EX100

De DeLonghi Pinguino PAC EX100 Silent heeft verschillende functies: ontvochtigen en verkoelen. Deze mobiele airco kan ruimtes met hoge warmtelast aan van 23m². En bij een koudewarmtelast 36m². Dit is allemaal haalbaar door het koelvermogen van 10.000 BTU. De DeLonghi Pinguino PAC EX100 Silent is makkelijk te verplaatsen en compact. En wordt via een meegeleverde afstandsbediening bedient. Een airlock of een raam/deur afdichting is aan te raden.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Amazon